A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

61. The commands, from client to server, and replies, from server to client, are sent across the control connection in ____ bit ASCII format.
a. 8
b. 7
c. 3
d. 5
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).7

62. Find the FTP reply whose message is wrongly matched
a. 331 – Username OK, password required
b. 425 – Can’t open data connection
c. 452 – Error writing file
d. 452 – Can’t open data connection
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).452 – Can’t open data connection

63. Mode of data transfer in FTP, where all the is left to TCP
a. Stream mode
b. Block mode
c. Compressed mode
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Stream mode

64. In FTP, the password is sent to the server using _____ command.
a. PASSWD
b. PASS
c. PASSWORD
d. CODEWD
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).PASS

65. Simple mail transfer protocol (SMTP) utilizes ____ as the transport layer protocol for electronic mail transfer.
a. TCP
b. UDP
c. DCCP
d. SCTP
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).TCP

66. SMTP connections secured by SSL are known as
a. SMTPS
b. SSMTP
c. SNMP
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).SMTPS

67. SMTP uses the TCP port
a. 22
b. 23
c. 24
d. 25
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).25

68. Which one of the following protocol is used to receive mail messages?
a. SMTP
b. post office protocol
c. internet message access protocol
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the above

69. What is on-demand mail relay (ODMR)?
a. protocol for SMTP security
b. an SMTP extension
c. protocol for web pages
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).an SMTP extension

70. An email client needs to know the ____ of its initial SMTP server.
a. IP address
b. MAC address
c. url
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).IP address