A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. Ping can
a. Measure round-trip time
b. Report packet loss
c. Report latency
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

52. Ping sweep is a part of
a. Traceroute
b. Nmap
c. Route
d. Ipconfig
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Nmap

53. ICMP is used in
a. Ping
b. Traceroute
c. Ifconfig
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both a and b

54. This allows to check if a domain is available for registration.
a. Domain Check
b. Domain Dossier
c. Domain Lookup
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Domain Check

55. Choose the wrong statement
a. Nslookup is used to query a DNS server for DNS data
b. Ping is used to check connectivity
c. Pathping combines the functionality of ping with that of route
d. Ifconfig can configure TCP/IP network interface parameters
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Pathping combines the functionality of ping with that of route

56. Expansion of FTP is
a. Fine Transfer Protocol
b. File Transfer Protocol
c. First Transfer Protocol
d. File Transfer Process
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).File Transfer Protocol

57. FTP uses _____ parallel TCP connections to transfer a file.
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).2

58. Identify the incorrect statement
a. FTP stands for File Transfer Protocol
b. FTP uses two parallel TCP connections
c. FTP sends its control information in-band
d. FTP sends exactly one file over the data connection
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).FTP sends its control information in-band

59. If 5 files are transferred from server A to client B in the same session. The number of TCP connection between A and B is
a. 5
b. 10
c. 2
d. 6
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).6

60. FTP server
a. Mantains state
b. Is stateless
c. Has single TCP connection for a file transfer
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Mantains state

Page 6 of 23