A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. FTP server listens for connection on port number
a. 20
b. 21
c. 22
d. 23
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).21

42. In FTP, client contacts server using ____ as the transport protocol.
a. transmission control protocol
b. user datagram protocol
c. datagram congestion control protocol
d. stream control transmission protocol
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).transmission control protocol

43. In which mode FTP, the client initiates both the control and data connections.
a. active mode
b. passive mode
c. both (a) and (b)
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).passive mode

44. The file transfer protocol is built on
a. data centric architecture
b. service oriented architecture
c. client server architecture
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).client server architecture

45. In file transfer protocol, data transfer can be done in
a. stream mode
b. block mode
c. compressed mode
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the mentioned

46. What is the port number for HTTP?
a. 25
b. 80
c. 21
d. 65
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).80

47. The ______ method when used in the method field, leaves entity body empty.
a. POST
b. GET
c. Both of the above
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).GET

48. Which of the following is not correct ?
a. Web cache does not has its own disk space
b. Web cache can act both like server and client
c. Web cache might reduce the response time
d. Web cache contains copies of recently requested objects
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Web cache does not has its own disk space

49. The conditional GET mechanism
a. Imposes conditions on the objects to be requested
b. Limits the number of response from a server
c. Helps to keep a cache upto date
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Helps to keep a cache upto date

50. Which of the following is present in both an HTTP request line and a status line?
a. HTTP version number
b. URL
c. Method
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).HTTP version number

Page 5 of 23