A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. Which operating mode of telnet is full duplex?
a. default mode
b. server mode
c. line mode
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).line mode

32. If we want that a character be interpreted by the client instead of server
a. escape character has to be used
b. control functions has to be disabled
c. it is not possible
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).escape character has to be used

33. The protocol used by Telnet application is
a. Telnet
b. FTP
c. HTTP
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Telnet

34. _______ allows you to connect and login to a remote computer.
a. Telnet
b. FTP
c. HTTP
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Telnet

35. The correct syntax for accessing the telnet is
a. telnet//www.example.com
b. telnet:www.example.com
c. telnet://www.example.com
d. telnet www.example.com
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).telnet://www.example.com

36. Multiple object can be sent over a TCP connection between client and server in
a. persistent HTTP
b. nonpersistent HTTP
c. both (a) and (b)
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).persistent HTTP

37. HTTP is ________ protocol.
a. application layer
b. transport layer
c. network layer
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).application layer

38. In the network HTTP resources are located by
a. uniform resource identifier
b. unique resource locator
c. unique resource identifier
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).uniform resource identifier

39. HTTP client requests by establishing a __________ connection to a particular port on the server.
a. user datagram protocol
b. transmission control protocol
c. broader gateway protocol
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).transmission control protocol

40. In HTTP pipelining
a. multiple HTTP requests are sent on a single TCP connection without waiting for the corresponding responses
b. multiple HTTP requests can not be sent on a single TCP connection
c. multiple HTTP requests are sent in a queue on a single TCP connection
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).multiple HTTP requests are sent on a single TCP connection without waiting for the corresponding responses

Page 4 of 23