A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. Which of the following is/are Protocols of Application layer?
a. FTP
b. DNS
c. Telnet
d. All of above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of above

22. This is an application protocol that uses the Internet's TCP/IP protocols to transfer Web page files to a server. It's also used to download programs and other files from a server to your computer.
a. FTP
b. HTTP
c. DNS
d. Telnet
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).FTP

23. Telnet protocol is used to establish a connection to
a. TCP port number 21
b. TCP port number 22
c. TCP port number 23
d. TCP port number 24
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).TCP port number 23

24. Which one of the following is false?
a. telnet defines a network virtual terminal (NVT) standard
b. client programs interact with NVT
c. server translates NVT operations
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).none of the mentioned

25. All telnet operations are sent as
a. 4 bytes
b. 8 bytes
c. 16 bytes
d. 32 bytes
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).8 bytes

26. AbsoluteTelnet is a telnet client for
a. windows
b. linux
c. mac
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).windows

27. The decimal code of interpret as command (IAC) character is
a. 252
b. 253
c. 254
d. 255
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).255

28. In character mode operation of telnet implementation
a. each character typed is sent by the client to the server
b. each character typed is discarded by the server
c. both (a) an (b)
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).each character typed is sent by the client to the server

29. In telnet, the client echoes the character on the screen but does not send it until a whole line is completed in
a. default mode
b. character mode
c. server mode
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).default mode

30. Which one of the following is not correct regarding telent?
a. telnet is a general purpose client-server program
b. telnet lets user access an application on a remote computer
c. telnet can also be used for file transfer
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).telnet can also be used for file transfer

Page 3 of 23