A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

221. When the sender and the receiver of an e-mail are on different systems, we need two VAs and a pair of
a. MTA
b. VTA
c. IP
d. TCP
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).MTA

222. When the sender and the receiver of an e-mail are on the same system, we need only
a. Two user agents
b. One user agent
c. Multiple Agents
d. No Agents
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Two user agents

223. In File Transfer Protocol (FTP), the data connection is opened and then closed for each
a. File Opened
b. File Altered
c. File Closed
d. File Transferred
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).File Transferred

224. Post Office Protocol, version 3 (POP3), has two modes, Delete Mode and
a. Outbox Mode
b. Keep Mode
c. Idle Mode
d. Function Mode
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Keep Mode

225. The FTP uses the services of
a. TCP
b. UDP
c. SMTP
d. DDNS
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).TCP

226. NVT Stands for
a. Network Virtual Transmission
b. Network Virtual Token
c. Network Virtual Terminal
d. Network Virtual Time
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Network Virtual Terminal

227. Post Office Protocol, version 3 (POP3) is simple and limited in
a. Usage
b. Availibilty
c. DataType
d. Functionality
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Functionality

228. At the beginning of the Internet era, the messages sent by electronic mail were short and consisted of
a. Images Only
b. Strings only
c. Text Only
d. Numbers Only
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Text Only