A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

91. For data, NVT uses US ASCII characters with the highest order bit set to ______.
a. 1
b. 0
c. a or b
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).0

92. For control, NVT uses US ASCII characters with the highest order bit set to ______.
a. 1
b. 0
c. a or b
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).1

93. TELNET uses only one TCP connection. The server uses ________ port and the client uses ________ port.
a. a well-known; another well-known
b. an ephemeral; another ephemeral
c. a well-known; an ephemeral
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).a well-known; an ephemeral

94. To distinguish data from control characters, each sequence of control characters is preceded by a special control character called ________.
a. ICA
b. IAC
c. AIC
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).IAC

95. In the _______ mode, the echoing is done by the client.
a. default
b. character
c. line
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).default

96. In the _______ mode, each character typed is sent by the client to the server.
a. default
b. character
c. line
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).character

97. In the ____ mode, line editing (echoing, character erasing, line erasing, and so on) is done by the client.
a. default
b. character
c. line
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).line

98. The _______ is software residing on the remote system that allows the remote system to receive characters from a TELNET server.
a. terminal driver
b. pseudoterminal driver
c. TELNET client
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).pseudoterminal driver

99. The _______ translates local characters into NVT form.
a. terminal driver
b. TELNET client
c. TELNET server
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).TELNET client

100. The _______ translates NVT characters into a form acceptable by the remote operating system.
a. terminal driver
b. TELNET client
c. TELNET server
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).TELNET server