A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. The disadvantage of CISC design processors is
a. low burden on compiler developers
b. wide availability of existing software
c. complex in nature
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).complex in nature

2. The RISC architecture is preferred to CISC because RISC architecture has
a. simplicity
b. efficiency
c. high speed
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the mentioned

3. The feature of RISC that is not present in CISC is
a. branch prediction
b. pipelining
c. branch prediction and pipelining
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).branch prediction and pipelining

4. The feature of hybrid CISC-RISC architecture is
a. consume a lot of power
b. not applicable for mobile applications
c. processed by RISC core
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the mentioned

5. Which of the following is an application of RISC architecture by adding more instructions?
a. multimedia applications
b. telecommunication encoding
c. image conversion
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the mentioned

6. Which of the following processor belongs to hybrid RISC-CISC architecture?
a. Intel Pentium III
b. Intel Itanium 64
c. AMD’s X86-64
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the mentioned

7. In order to implement complex instructions, CISC architectures use
a. macroprogramming
b. hardwire
c. microprogramming
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).microprogramming

8. The advantage of RISC processors is
a. can operate at high clock frequency
b. shorter design cycle
c. simple and fast
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the mentioned

9. The additional functionality that can be placed on the same chip of RISC is
a. memory management units
b. floating point units
c. memory management and floating point arithmetic units
d. RAM, ROM
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).memory management and floating point arithmetic units

10. The number of clockcycles that take to wait until the length of instruction is known in order to start decoding is
a. 0
b. 1
c. 2
d. 3
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).0

Page 1 of 3