A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. The CPU of 80286 contains
a. 16-bit general purpose registers
b. 16-bit segment registers
c. status and control register
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the mentioned

12. The bits that are modified according to the result of the execution of logical and arithmetic instructions are called
a. byte addressable bit
b. control flag bits
c. status flag bit
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).status flag bit

13. The flags that are used for controlling machine operation are called
a. status flags
b. control flags
c. machine controlled flags
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).control flags

14. The additional field that is available in 80286 is
a. I/O Privilege field
b. nested task flag
c. protection enable
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the mentioned

15. Which of the block is not considered as a block of architecture of 80286?
a. address unit
b. bus unit
c. instruction unit
d. control unit
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).control unit

16. The unit that is responsible for calculating the address of instructions, and data that the CPU wants to access is
a. bus unit
b. address unit
c. instruction unit
d. control unit
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).address unit

17. The process of fetching the instructions in advance, and storing in the queue is called
a. mapping
b. swapping
c. instruction pipelining
d. storing
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).instruction pipelining

18. The CPU must flush out the prefetched instructions immediately following the branch instruction in
a. conditional branch
b. unconditional branch
c. conditional and unconditional branches
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).unconditional branch

19. The device that interface and control the internal data bus with the system bus is
a. data interface
b. controller interface
c. data and control interface
d. data transreceiver
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).data transreceiver

20. The register bank of Execution Unit of 80286 is used as
a. for storing data
b. scratch pad
c. special purpose registers
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the mentioned

Page 2 of 4