A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. The 80286 is able to address the physical memory of
a. 8 MB
b. 16 MB
c. 24 MB
d. 64 MB
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).16 MB

2. The 80286 is able to operate with the clock frequency of
a. 12.5 MHz
b. 10 MHz
c. 8 MHz
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the mentioned

3. The management of the memory system required to ensure the smooth execution of the running process is done by
a. control unit
b. memory
c. memory management unit
d. bus interface unit
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).memory management unit

4. The fetching of program from secondary memory to place it in physical memory, during the execution of CPU is called
a. mapping
b. swapping in
c. swapping out
d. pipe lining
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).swapping in

5. The process of making the physical memory free by storing the portion of program and partial results in the secondary storage called
a. mapping
b. swapping in
c. swapping out
d. pipe lining
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).swapping out

6. The memory that is considered as a large logical memory space, that is not available physically is
a. logical memory
b. auxilary memory
c. imaginary memory
d. virtual memory
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).virtual memory

7. Memory management deals with
a. data protection
b. unauthorized access prevention
c. segmented memory
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the mentioned

8. The memory management and protection mechanisms are disabled when the 80286 is operated in
a. normal mode
b. real address mode
c. virtual address mode
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).real address mode

9. The memory management and protection mechanisms are enabled with advanced instruction set when 80286 is operated in
a. normal mode
b. real address mode
c. virtual address mode
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).virtual address mode

10. The 80286 is an upward object code compatible with 8086 or 8088 when operated in
a. normal mode
b. real address mode
c. virtual address mode
d. real and virtual address mode
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).real and virtual address mode

Page 1 of 4