A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. What is the necessity to create a separate file after having an API key?
a. To hold configuration information
b. To hold key details
c. To hold URL details
d. To hold the speed of the process
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).To hold configuration information

2. How many parameters does the API accept?
a. 5
b. 6
c. 7
d. 8
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).8

3. What is the purpose of the parameter location?
a. Specifies agent location
b. Specifies speed
c. Specifies browser
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

4. What will happen if the fvonly parameter is set to 1?
a. Results got for the first view
b. Can run the repeat view test
c. Can run the repeat view test
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Results got for the first view

5. How many reserved words are there in JavaScript?
a. 63
b. 54
c. 68
d. 90
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).63

6. What is the purpose of the window.location object in JavaScript?
a. Get the URL and redirect
b. Get the location of the cursor
c. Get the path to the next page
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Get the URL and redirect

7. Which of the following method loads a new document?
a. location.new()
b. loadnew()
c. location.load()
d. location.assign()
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).location.assign()

8. Which of the following method will wait for certain milliseconds to execute a specified method?
a. setInterval()
b. setTimeout()
c. setmilli()
d. setseconds()
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).setInterval()

9. What is the method used to stop an execution of a method?
a. clearInterval()
b. clcearTimeout()
c. both clearInterval() and clcearTimeout()
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).both clearInterval() and clcearTimeout()

10. What is the meaning of JavaScript Hoisting?
a. Moving declarations to bottom
b. Moving declarations to top
c. Hosting variables by itself
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Moving declarations to top

Page 1 of 7