A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. The development environment offers which standard construct for data validation
a. Super controlled loop constructs
b. Case sensitivity check
c. Validation constructs
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

2. The main purpose of a "Live Wire" in NetScape is to
a. Create linkage between client side and server side
b. Permit server side, JavaScript code, to connect to RDBMS
c. Support only non relational database
d. To interpret JavaScript code
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Permit server side, JavaScript code, to connect to RDBMS

3. The script tag must be placed in
a. head
b. head and body
c. title and head
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).head and body

4. A JavaScript program developed on a Unix Machine
a. will throw errors and exceptions
b. must be restricted to a Unix Machine only
c. will work perfectly well on a Windows Machine
d. will be displayed as a JavaScript text on the browser
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).will work perfectly well on a Windows Machine

5. JavaScript is ideal to
a. make computations in HTML simpler
b. minimize storage requirements on the web server
c. increase the download time for the client
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).minimize storage requirements on the web server

6. Which attribute is used to specify that the script is executed when the page has finished parsing ( only for external scripts )
a. parse
b. a sync
c. defer
d. type
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).defer

7. JavaScript Code can be called by using
a. RMI
b. Triggering Event
c. Preprocessor
d. Function/Method
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Function/Method

8. JavaScript can be written
a. directly into JS file and included into HTML
b. directly on the server page
c. directly into HTML pages
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).directly into JS file and included into HTML

9. Which of the following Attribute is used to include External JS code inside your HTML Document
a. src
b. ext
c. script
d. link
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).src

10. A proper scripting language is a
a. High level programming language
b. Assembly level programming language
c. Machinen level programming language
d. Low level programming language
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).High level programming language

Page 1 of 7