A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

81. Which one of the following is a class loader?
a. Bootstrap
b. Compiler
c. Heap
d. Interpreter
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Bootstrap

82. Which class loader loads jar files from JDK directory?
a. Bootstrap
b. Extension
c. System
d. Heap
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Extension

83. Which of the following is not a memory classification in java?
a. Young
b. Old
c. Permanent
d. Temporary
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Temporary

84. What is the Java 8 update of PermGen?
a. Code Cache
b. Tenured Space
c. Metaspace
d. Eden space
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Metaspace

85. Classes and Methods are stored in which space?
a. Eden space
b. Survivor space
c. Tenured space
d. Permanent space
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Permanent space

86. Where is String Pool stored?
a. Java Stack
b. Java Heap
c. Permanent Generation
d. Metaspace
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Java Heap

87. The same import package/class be called twice in java?
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).True

88. Which of these exceptions handles the situations when an illegal argument is used to invoke a method?
a. IllegalException
b. Argument Exception
c. IllegalArgumentException
d. IllegalMethodArgumentExcepetion
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).IllegalArgumentException

89. Which of these exceptions will be thrown if we declare an array with negative size?
a. IllegalArrayException
b. IllegalArraySizeExeption
c. NegativeArrayException
d. NegativeArraySizeExeption
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).NegativeArraySizeExeption

90. Which of these packages contain all the Java’s built in exceptions?
a. java.io
b. java.util
c. java.lang
d. java.net
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).java.lang