A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. An ...................... is a set of processes and procedures that transform data into information and knowledge.
a. information system
b. Knowledge system
c. Database system
d. Computer system
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).information system

12. A system is called ..................... when the inputs, process and the outputs are known with certainty.
a. Probablistics
b. Deterministic
c. Open
d. Close
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Deterministic

13. Which of the following steps is/are the implementation plans involved in MIS?

i) Preparing organizational plans
ii) Planning of work flow
iii) Training of personnel
iv) Development of software
v) Acquiring computer hardware
a. i, ii and iii only
b. i, ii, iii and iv only
c. i, ii, iv and v only
d. All i, ii, iii, iv and v
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All i, ii, iii, iv and v

14. Which of the following is included in the Office automation systems?

i) Word processing
ii) Electronic mail
iii) Voice mail
iv) Electronic calendaring
v) Audio conferencing
a. i, ii, iii and v only
b. i, ii, iii and iv only
c. i, ii, iv and v only
d. All i, ii, iii, iv and v
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All i, ii, iii, iv and v

15. In a typical ................ network, application processing is shared between clients and one more servers.
a. client server computing
b. cloud computing
c. mobile computing
d. data computing
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).client server computing

16. The .................... is defined as a set of activities performed across the organization creating as output of value to the customer.
a. development process
b. business process
c. quality process
d. customer focus
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).business process

17. Which of the following is a computer based system that stores and manipulates data that are viewed from a geographical point or reference?
a. Geographical Information System (GIS)
b. Database System (DS)
c. Geographic System (GS)
d. Software System (SS)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Geographical Information System (GIS)

18. Which of the following is a program that models the pattern recognition capabilities of the human brain.
a. An expert system
b. Artificial Intelligence
c. Neutral network
d. Development engine
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Neutral network

19. ........................... is the process of defining the current problem, determining why a new system is needed, identifying the objectives of the proposed system.
a. Feasibility analysis
b. System Analysis
c. System definition
d. System requirements
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).System definition

20. Which of the following are the main software components of DSS?

i) database management system (DBMS)
ii) model management system
iii) support tools
iv) internet
a. Only i, ii, and iii
b. Only ii, iii and iv
c. Only i, iii and iv
d. All i, ii, iii, and iv
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Only i, ii, and iii

Page 2 of 20