A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Which browser was the first that allows CSS rules to be associated with new HTML5 layout elements?
a. Internet Explorer 9
b. Internet Explorer 7
c. Chrome
d. Firefox
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Internet Explorer 9

2. Which element is used for or styling HTML5 layout?
a. PHP
b. JavaScript
c. CSS
d. jQuery
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).JavaScript

3. Which syntax will cause IE to recognize section element?
a. getElementById(“section”)
b. createElement.document(“section”)
c. document.createElement(“section”)
d. document.createElement(“<section>”)
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).document.createElement(“section”)

4. Dirty Markup will not validate:
a. CSS
b. JavaScript
c. PHP
d. HTML
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).PHP

5. For handling CSS prefixes Chrome uses ___________.
a. –ms-
b. –webkit-
c. –moz-
d. –chr-
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).–webkit-

6. Which one of the following will add prefix automatically?
a. Gulp
b. PostCSS
c. Selectivizr
d. MooTools
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).PostCSS

7. The search that can’t be targeted by SEO is _______
a. video search
b. image search
c. academic search
d. audio search
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).audio search

8. Which of the following does not use a crawler to find pages for the search result?
a. Bing
b. Backrub
c. Yahoo
d. Google
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Backrub

9. For keeping blog comment span down we use ___________.
a. nofollow
b. meta
c. title
d. heading
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).nofollow

10. ‘Image Alt’ tags is not used for ____________.
a. diagrams
b. screenshots
c. decorative images
d. infographics
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).decorative images

Page 1 of 12