A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Which of the following statement is not true ?
a. XHTML DOCTYPE is mandatory
b. The xmlns attribute in <html> is mandatory
c. <html>, <head>, <title>, and <body> are mandatory
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).None of the mentioned

2. According to the rules of XML and XHTML, all elements must be closed either with an end tag or by self-closing with a space, slash, and a right-pointing angle bracket.
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).True

3. __________ is the XML equivalent to strict HTML 4.01.
a. XHTML 1.0 Strict
b. XHTML 1.0 Frameset
c. XHTML 1.0 Transitional
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).XHTML 1.0 Strict

4. Which of the following statement is true ?
a. Attribute names must be in uppercase
b. Attribute values must be quoted
c. Attribute minimization is mandatory
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Attribute values must be quoted

5. The root element of an XHTML document must be html, and must contain an __________ attribute to associate it with the XHTML namespace.
a. source
b. src
c. xmlns
d. link
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).xmlns

6. Which of the following encoding an XML parser assumes ?
a. UTF-8
b. UTF-16
c. UTF-32
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).both a and b

7. __________ is an extended version of the XHTML markup language for supporting RDF through a collection of attributes and processing rules in the form of well-formed XML documents.
a. XHTML+RDF
b. XHTML+XHTML5
c. XHTML1.0+XHTML2.0
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).XHTML+RDF

8. XML is a markup language where documents must be marked up correctly.
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).True

9. Which of the following prints bold letters in traditional HTML?

i. <B>Go boldly</B>
ii. <B>Go boldly</b>
iii. <b>Go boldly</B>
iv. <b>Go boldly</b>
a. ii
b. i
c. i, ii, iii, and iv
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).i, ii, iii, and iv

10. What output dou you expect if the following markup is rendered?
<strong>T   e    s   t   o  f  s  p  a  c  e  s</strong><br>
<strong>T e s t &nbsp;o f&nbsp; s p a c e s </strong><br>
a. T e s t o f s p a c e s
T e s t o f s p a c e s
b. Testofspaces
Testofspaces
c. T e s t o f s p a c e s
T e s t o f s p a c e s
d. not predictable
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).T e s t o f s p a c e s
T e s t o f s p a c e s

Page 1 of 7