A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Which of the following HTML 4 attributes is removed in HTML5
a. text
b. rules
c. link
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of the mentioned

2. Which of the following element is removed by HTML5?
a. vlink
b. dir
c. marginwidth
d. compact
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).dir

3. Which of the following is not a newly added element in HTML5?
a. article
b. audio
c. nav
d. frameset
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).frameset

4. ____________ defines the accelerator key to be used for keyboard access to an element.
a. data-X
b. accesskey
c. rp
d. command
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).accesskey

5. Which of the following element represents the header of a section or the document and contains a label or other heading information for the related content?
a. data-X
b. header
c. mark
d. meter
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).header

6. Which of the following element sets is an item of microdata?
a. itemscope
b. itemref
c. itemtype
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).itemscope

7. _____________ defines a group of content that should be used as a figure and may be labeled by a legend element.
a. figure
b. details
c. output
d. aside
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).figure

8. Which tag is used to defines multiple media resources for media elements audio and video ?
a. <source>
b. <canvas>
c. <audio>
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).<source>

9. Which of the following browser does not support wav file format?
a. Opera
b. Firefox
c. Chrome
d. Internet Explorer
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Internet Explorer

10. In HTML Audio/Video DOM, __________ sets or returns the volume of the audio/video.
a. src
b. volume controls
c. volume
d. video Tracks
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).volume

Page 1 of 16