A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Which tag is used if you want to highlight something that is important to the reader?
a. <b>
b. <strong>
c. <em>
d. <i>
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).<b>

2. Which tag is used if you want to indicate the importance of the phrase?
a. <h2>
b. <h1>
c. <em>
d. <strong>
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).<strong>

3. Which of the following element represents a thematic break rather than a horizontal rule, though that is the likely representation?
a. <dd>
b. <dt>
c. <hr>
d. <menu>
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).<hr>

4. Which of the following element was redefined to represent user interface menus, including context menus?
a. <ul>
b. <dt>
c. <hr>
d. <menu>
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).<menu>

5. State whether the given statement is true or false. !DOCTYPE is case sensitive”
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).False

6. Choose the correct statement among following statements.
a. In traditional XHTML close tag for some elements is optional but not encouraged
b. In traditional HTML close tag for some elements is optional but not encouraged
c. None of the mentioned
d. In both traditional XHTML and HTML close tag for some elements is optional
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).In traditional HTML close tag for some elements is optional but not encouraged

7. Which of the following XHTML doctype declaration contains all HTML elements and attributes, including presentational and deprecated elements (like font) but not framesets?
a. !DOCTYPE html PUBLIC “-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN” “http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd”
b. !DOCTYPE html PUBLIC “-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN” “http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd”
c. !DOCTYPE html PUBLIC “-//W3C//DTD XHTML 1.0 Frameset//EN” “http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-frameset.dtd”
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).!DOCTYPE html PUBLIC “-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN” “http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd”

8. Which of the following is not a difference between HTML and XHTML
a. Charset in html is “text/html” where as in xhtml it is “application/xml+xhtml”
b. None of the mentioned
c. Tags and attributes are case-insensitive in HTML but not in XHTML
d. Special characters must be escaped using character entities in XHTML unlike HTML
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).None of the mentioned

9. What indicates the content in file is HTML when delivered on the network.
a. The extension of the file “.html”
b. The “content-type” header
c. Both “.html” extension and “content-type” header
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).The “content-type” header

10. State whether the given statement is true or false. “We can intermix XHTML and HTML 4.01 documents”
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).False

Page 1 of 25