A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Which works similar to <b> element?
a. <strong>
b. <em>
c. <i>
d. <blockquote>
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).<strong>

2. Which element is used for short quote?
a. <q>
b. <blockquote>
c. <em>
d. <abbr>
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).<q>

3. Which element is used for abbreviation or acronym?
a. <em>
b. <q>
c. <abbr>
d. <blockquote>
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).<abbr>

4. What is the work of <address> element?
a. contains contact details for author
b. contains IP address
c. contains home address
d. contains url
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).contains contact details for author

5. To show deleted text, which element is used?
a. <ins>
b. <del>
c. <em>
d. <strong>
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).<del>

6. Which element is used to show inserted element?
a. <ins>
b. <del>
c. <strong>
d. <em>
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).<ins>

7. How <bdo> element works?
a. override text direction
b. stops writing in the current text direction
c. only override direction of rtl text
d. only changes the direction of ltr text
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).override text direction

8. Which property is similar to C/C++ can be applied to comments?
a. for loop
b. while loop
c. ifelse
d. switch case
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).ifelse

9. Which element defines a title of the Work?
a. <abbr>
b. <cite>
c. <address>
d. <blockquote>
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).<cite>

10. For smaller text which element is used?
a. <tiny>
b. <min>
c. <small>
d. <em>
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).<small>

Page 1 of 16