A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Which of the following is the common method for the connecting the peripheral to the processor?
a. internal interrupts
b. external interrupts
c. software
d. exception
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).external interrupts

2. Which interrupt can make a change in the processor’s mode?
a. internal interrupt
b. external interrupts
c. exceptions
d. software mode
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).exceptions

3. How many exceptions does an MC68000 have?
a. 256
b. 128
c. 90
d. 70
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).90

4. Which interrupts allows a protected state?
a. internal interrupt
b. external interrupt
c. software interrupt
d. both internal and external interrupts
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).software interrupt

5. How a software interrupt is created?
a. instruction set
b. sequential code
c. concurrent code
d. porting
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).instruction set

6. What does SWI stand for?
a. standard interrupt instruction
b. sequential interrupt instruction
c. software interrupt instruction
d. system interrupt instruction
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).software interrupt instruction

7. Which of the following use SWI as interrupt mechanism?
a. PowerPC
b. MC68000
c. Z80
d. IBM PC
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Z80

8. Which of the following supplies additional data to the software interrupt?
a. internal interrupt
b. external interrupt
c. software interrupt
d. nmi
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).software interrupt

9. Which software interrupt is used in MC68000?
a. Internal interrupt
b. TRAP
c. SWI
d. NMI
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).TRAP

10. Which of the following are accessible by the ISR in software interrupt mechanism?
a. register
b. interrupt
c. nmi
d. memory
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).register

Page 1 of 8