A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Which of these is an area for temporary memory storage?
a. buffer
b. register
c. table
d. flag
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).buffer

2. Which of the following can be used a collection point of data?
a. register
b. buffer
c. flag register
d. accumulator
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).buffer

3. Which device can compensate the timing problems between the software?
a. index
b. register
c. buffer
d. memory
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).buffer

4. What do a buffer consist of?
a. memory and register
b. memory and peripheral
c. memory and flag register
d. memory and pointer
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).memory and pointer

5. Which of the following is a condition for buffer overrun?
a. cannot accept data
b. cannot receive data
c. cannot provide data
d. can provide data
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).cannot accept data

6. What is the state of the buffer if it asked for data and cannot provide it?
a. overrun
b. underrun
c. remains unchanged
d. beyond overrun
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).underrun

7. Which of the following can remove data from the buffer?
a. memory
b. ram
c. pointer
d. slack
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).pointer

8. How many bit does a 32-bit processor can access?
a. 32-bit char
b. 32-bit word
c. 32-bit double
d. 32-bit double word
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).32-bit word

9. What occurs first if data is stored in the buffer?
a. speed increases
b. linear shoot
c. overshoot
d. delay
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).delay

10. Which of the following defines the earliest information that is passed through the buffer?
a. buffer latency
b. memory
c. pointer
d. peripheral
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).buffer latency

Page 1 of 12