A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. In the below diagram, identify the register of MC68HC05
a. CCR
b. PC
c. SP
d. IV
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).CCR

2. Which one of the following offers CPUs as integrated memory or peripheral interfaces?
a. Microcontroller
b. Microprocessor
c. Embedded system
d. Memory system
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Microcontroller

3. Which of the following offers external chips for memory and peripheral interface circuits?
a. Microcontroller
b. Microprocessor
c. Peripheral system
d. Embedded system
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Microprocessor

4. How many bits does an MC6800 family have?
a. 16
b. 32
c. 4
d. 8
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).8

5. Which of the following is a 4-bit architecture?
a. MC6800
b. 8086
c. 80386
d. National COP series
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).National COP series

6. What is CISC?
a. Computing instruction set complex
b. Complex instruction set computing
c. Complementary instruction set computing
d. Complex instruction set complementary
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Complex instruction set computing

7. How is the protection and security for an embedded system made?
a. OTP
b. IPR
c. Memory disk security
d. Security chips
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).IPR

8. Which of the following possesses a CISC architecture?
a. MC68020
b. ARC
c. Atmel AVR
d. Blackfin
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).MC68020

9. Which of the following is an RISC architecture?
a. 80286
b. MIPS
c. Zilog Z80
d. 80386
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).MIPS

10. Which one of the following is board based system?
a. Data bus
b. Address bus
c. VMEbus
d. DMA bus
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).VMEbus

Page 1 of 5