A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Which of the following depends the number of bits that are transferred?
a. wait statement
b. ready statement
c. time
d. counter
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).time

2. Which of the following is the most commonly used buffer in the serial porting?
a. LIFO
b. FIFO
c. FILO
d. LILO
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).FIFO

3. What does SPI stand for?
a. serial parallel interface
b. serial peripheral interface
c. sequential peripheral interface
d. sequential port interface
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).serial peripheral interface

4. Which allows the full duplex synchronous communication between the master and the slave?
a. SPI
b. serial port
c. I2C
d. parallel port
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).SPI

5. Which of the following processor uses SPI for interfacing?
a. 8086
b. 8253
c. 8254
d. MC68HC11
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).MC68HC11

6. In which register does the data is written in the master device?
a. index register
b. accumulator
c. SPDR
d. status register
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).SPDR

7. What happens when 8 bits are transferred in the SPI?
a. wait statement
b. ready statement
c. interrupt
d. remains unchanged
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).interrupt

8. Which signal is used to select the slave in the serial peripheral interfacing?
a. slave select
b. master select
c. interrupt
d. clock signal
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).slave select

9. How much time period is necessary for the slave to receive the interrupt and transfer the data?
a. 4 clock time period
b. 8 clock time period
c. 16 clock time period
d. 24 clock time period
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).8 clock time period

10. Which company developed I2C?
a. Intel
b. Motorola
c. Phillips
d. IBM
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Phillips

Page 1 of 17