A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. Which of the following permutations can be obtained in the output using a stack of size 3 elements assuming that input, sequence is 1, 2, 3, 4, 5 ?
a. 3, 2, 1, 5, 4
b. 5, 4, 3, 2, 1
c. 3, 4, 5, 2, 1
d. 3, 4, 5, 1, 2
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).3, 4, 5, 2, 1

12. How many solutions do the following equation have x1 + x2 + x3 = 11
where x1 ≥ 1, x2 ≥2, x3 ≥ 3
a. C(7, 11)
b. C(11, 3)
c. C(14, 11)
d. C(7, 5)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).C(14, 11)

13. The number of distinct bracelets of five beads made up of red, blue, and green beads (two bracelets are indistinguishable if the rotation of one yield another) is,
a. 243
b. 81
c. 51
d. 47
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).51

14. 58 lamps are to be connected to a single electric outlet by using an extension board each of which has four outlets. The number of extension boards needed to connect all the light is
a. 29 
b. 28
c. 20
d. 19
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).19

15. The power set of AUB, where A = {2, 3, 5, 7} and B = {2, 5, 8, 9} is
a. 256
b. 64
c. 16
d. 4
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).64

16. Which is not the correct statement ?
a. The class of regular sets is closed under homomorphisms.
b. The class of regular sets is not closed under inverse homomorphisms.
c. The class of regular sets is closed under quotient.
d. The class of regular sets is closed under substitution.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).The class of regular sets is not closed under inverse homomorphisms.

17. Given the following statements :

(i) Recursive enumerable sets are closed under complementation.
(ii) Recursive sets are closed under complementation.

Which is/are the correct statements ?
a. only (i)
b. only (ii)
c. both (i) and (ii)
d. neither (i) nor (ii)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).only (ii)

18. Let θ(x, y, z) be the statement “x + y = z” and let there be two quantifications given as

(i) ∀x ∀y  Z ∃ θ(x, y, z)
(ii) ∃Z ∀x ∀y θ(x, y, z)
 
Where x, y, z are real numbers. Then which one of the following is correct ?
a. (i) is true and (ii) is true
b. (i) is true and (ii) is false
c. (i) is false and (ii) is true
d. (i) is false and (ii) is false
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).(i) is true and (ii) is false

19. Let P(rn, n) be the statement if "m divides n" where the universe of discourse for both the variables is the set of positive integers. Determine the truth values of each of the-following propositions:

I. ∀m ∀n P(m,n)
II. ∃m  ∀n P(m,n)
a. Both I and II are true
b. Both I and II are false
c. I -false & II -true
d. I -true & II-false
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).I -false & II -true

20. Big O estimate for
( f(x) = (x + 1) log(x2 + 1) +3x2 is given as
a. O(x log x)
b. O(x^2)
c. O(x^3)
d. O(x^2 log x)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).O(x^2)

Page 2 of 14