A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

131. Let A and B be two arbitrary events, then:
a. P(A∩B) = P(A)P(B)
b. P(AUB) = P(A)+P(B)
c. P(AUB) ≤ P(A)+P(B)
d. P(A/B) = P(A∩B)+P(B)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).P(AUB) ≤ P(A)+P(B)

132. The transitive closure of a relation R on set A whose relation matrix
transitive closure of a relation
a. A
b. B
c. C
d. D
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).B

133. Consider the relation on the set of non-negative integers defined by x≡y if and only if:
a. x mod 3=3 mod y
b. 3 mod x≡3 mod y
c. x mod 3=y mod 3
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).x mod 3=y mod 3

134. Minimum number of individual shoes to be picked up from a dark room (containing 10 pair of shoes) if we have to get atleast one proper pair:
a. 2
b. 20
c. 11
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).11

135. If f(x) =x+1 and g(x)=x+3 then fofofof is:
a. g
b. g+1
c. g^4
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).g+1

136. If Im denotes the set of integers modulo m, then the following are fields with respect to the operations of addition modulo m and multiplication modulo m:
(i) Z23      (ii) Z29
(iii) Z31    (iv) Z33
a. (i) only
b. (i) and (ii) only
c. (i), (ii) and (iii) only
d. (i), (ii), (iii) and (iv)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).(i), (ii) and (iii) only

137. Consider the following minimax game tree search. What will be the value propagated at the root?
a. 6
b. 3
c. 4
d. 5
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).5

138. Use Dual Simplex Method to solve the following problem:
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).2

139. Choose the correct answer from the options given below:
a. (iii) only
b. (ii) and (iii) only
c. (i) and (ii) only
d. (iv) only
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).(iii) only

140. In mathematical logic, which of the following are statements?

(i) There will be snow in January.
(ii) What is the time now?
(iii) Today is Sunday.
(iv) You must study Discrete mathematics
a. i and iii
b. i and ii
c. ii and iv
d. iii and iv
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).i and iii