A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. this pointer
a. implicitly points to an object
b. can be explicitly used in a class
c. can be used to return an object
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

52. Within a switch statement
a. Continue can be used but Break cannot be used
b. Continue cannot be used but Break can be used
c. Both Continue and Break can be used
d. Neither Continue nor Break can be used
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Continue cannot be used but Break can be used

53. Data members which are static
a. cannot be assigned a value
b. can only be used in static functions
c. cannot be defined in a Union
d. can be accessed outside the class
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).can only be used in static functions

54. Which of the following is false for cin?
a. It represents standard input
b. It is an object of istream class
c. It is a class of which stream is an object
d. Using cin the data can be read from user’s terminal.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).It is a class of which stream is an object

55. It is possible to declare as a friend
a. a member function
b. a global function
c. a class
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the above

56. In multiple inheritance
a. the base classes must have only default constructors
b. cannot have virtual functions
c. can include virtual classes
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).can include virtual classes

57. Declaration of a pointer reserves memory space
a. for the object
b. for the pointer
c. both for the object and the pointer
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).for the pointer

58. for (; ;)
a. means the test which is done using some expression is always true
b. is not valid
c. will loop forever
d. should be written as for( )
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).will loop forever

59. The operator << when overloaded in a class
a. must be a member function
b. must be a non member function
c. can be both a & b above
d. cannot be overloaded
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).can be both a & b above

60. A virtual class is the same as
a. an abstract class
b. a class with a virtual function
c. a base class
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).none of the above

Page 6 of 26