A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. Which of the following concepts provides facility of using object of one class inside another class?
a. Encapsulation
b. Abstraction
c. Composition
d. Inheritance
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Composition

12. Which of the following is an abstract data type?
a. int
b. double
c. string
d. Class
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Class

13. Which of the following concepts means adding new components to a program as it runs?
a. Data hiding
b. Dynamic typing
c. Dynamic binding
d. Dynamic loading
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Dynamic loading

14. Which of the following statement is correct?
a. A constructor is called at the time of declaration of an object.
b. A constructor is called at the time of use of an object.
c. A constructor is called at the time of declaration of a class.
d. A constructor is called at the time of use of a class.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).A constructor is called at the time of declaration of an object.

15. Which of the following correctly describes overloading of functions?
a. Virtual polymorphism
b. Transient polymorphism
c. Ad-hoc polymorphism
d. Pseudo polymorphism
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Ad-hoc polymorphism

16. Which of the following is correct about function overloading?
a. The types of arguments are different.
b. The order of argument is different.
c. The number of argument is same.
d. Both A and B.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both A and B.

17. Which of the following is correct about class and structure?
a. class can have member functions while structure cannot.
b. class data members are public by default while that of structure are private.
c. Pointer to structure or classes cannot be declared.
d. class data members are private by default while that of structure are public by default.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).class data members are private by default while that of structure are public by default.

18. Which of the following concepts means wrapping up of data and functions together?
a. Abstraction
b. Encapsulation
c. Inheritance
d. Polymorphism
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Encapsulation

19. Which of the following concepts means waiting until runtime to determine which function to call?
a. Data hiding
b. Dynamic casting
c. Dynamic binding
d. Dynamic loading
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Dynamic binding

20. Which of the following functions are performed by a constructor?
a. Construct a new class
b. Construct a new object
c. Construct a new function
d. Initialize objects
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Initialize objects

Page 2 of 26