A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. What is the size of an int data type?
a. 4 Bytes
b. 8 Bytes
c. Depends on the system/compiler
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Depends on the system/compiler

22. What is short int in C programming?
a. Basic data type of C
b. Qualifier
c. short is the qualifier and int is the basic datatype
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).short is the qualifier and int is the basic datatype

23. Which is correct with respect to size of the datatypes?
a. char > int > float
b. int > char > float
c. char < int < double
d. double > char > int
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).char < int < double

24. A mathematical-model with a collection of operations defined on that model is called
a. Data Structure
b. Abstract Data Type
c. Primitive Data Type
d. Algorithm
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Abstract Data Type

25. Representation of data structure in memory is known as:
a. recursive
b. abstract data type
c. storage structure
d. file structure
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).abstract data type

26. An ADT is defined to be a mathematical model of a user-defined type along with the collection of all ____________ operations on that model.
a. Cardinality
b. Assignment
c. Primitive
d. Structured
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Primitive

27. Theoretical computer science refers to the collection of such topics that focus on
the__________, as well as mathematical aspects of computing.
a. Abstract
b. Logical
c. Both (a) and (b)
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both (a) and (b)

28. Data type is the classification of pieces of information in a____________.
a. Linker
b. Code
c. Program
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Program

29. A dynamic data structure is one in which the memory for elements is allocated dynamically at runtime. Is this statement True or False?
a. True
b. False
c. May be
d. Partially true and partially false
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).True

30. Maintaining an efficient communication between programmers is job done by
a. Programmers itself
b. Integration team
c. Communication team
d. Design patterns
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Design patterns

Page 3 of 4