A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. Data types are of form
a. Physical
b. Logical
c. Both a and b
d. Composite
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Both a and b

72. A data structure requires a certain amount of space for each
a. Data process
b. Data movement
c. Data item
d. Data action
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Data item

73. ADT stands for
a. Array data type
b. Actual data type
c. Abstract data type
d. Assertion data type
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Abstract data type

74. Defining a data type in terms of an ADT is of form
a. Logical
b. Physical
c. Composite
d. Visual
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Logical

75. An ADT and data related to its implementation together make up a
a. Type
b. Class
c. Object
d. Member
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Class

76. A collection of values are known as
a. Chain
b. Type
c. Stack
d. Array
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Type

77. Data types formation can be of
a. 2 types
b. 3 types
c. 4 types
d. 5 types
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).2 types

78. An ADT doesn't specify implementation of
a. Class
b. Operations
c. Datatype
d. Interface
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Datatype

79. For selecting a data structure, approach to be followed is known as
a. Two-step approach
b. Three-step approach
c. Four-step approach
d. Five-step approach
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Three-step approach

80. Implementing a data type as a data structure is of form
a. Composite
b. Logical
c. Physical
d. Absolute
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Physical