A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. Data Structure in which one predecessor may have one or more successor , that data structure is called as __________.
a. Non Linear Data Structure
b. Linear Data Structure
c. Primitive Data Structure
d. Non Primitive Data Structure
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Non Linear Data Structure

52. An ADT is defined to be a mathematical model of a user-defined type along with the collection of all ____________ operations on that model
a. Primitive
b. Structured
c. Cardinality
d. Assignment
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Primitive

53. Which of the following abstract data types can be used to represent a many to many relation?
a. Plex
b. Graph
c. Both (a) and (b)
d. Tree
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Both (a) and (b)

54. When divisions of decimals are involved in a program, these numbers are stored in
a. rational numbers
b. irrational numbers
c. real numbers
d. original numbers
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).real numbers

55. In line '300 IF NAME$="***" THEN Average= Total Mark/N' of BASIC program, "***" is classified as
a. rational string
b. string variable
c. irrational string
d. string constant
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).string constant

56. In line '200 IF NAME$="***" THEN Average= Total Mark/N' of BASIC program, NAME$ is classified as
a. string variable
b. string constant
c. rational string
d. irrational string
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).string variable

57. When there are range of numbers involved in a program, it can be stored as
a. real numbers
b. original numbers
c. rational numbers
d. irrational numbers
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).real numbers

58. When data is input in numeric form, data type in program is classified as
a. rational string
b. string
c. irrational string
d. real integers
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).string

59. In command "110 DIM num(10)" in BASIC language, '110' declares
a. one-dimensional array
b. two-dimensional array
c. three-dimension array
d. mulch-dimension array
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).one-dimensional array

60. If element in array has two subscripts, then array is
a. single dimension
b. three dimension
c. four dimension
d. two dimension
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).two dimension

Page 6 of 13