A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. Single and non-decomposable data is called ______________.
a. Composite Data
b. Textual Data
c. Atomic Data
d. Numeric Data
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Atomic Data

42. Atomic Data is also called as _____________.
a. Scalar Data
b. Dynamic Data
c. Textual Data
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Scalar Data

43. Data that can be broken down into small pieces and each sub-field having the some meaning is called as ___________.
a. Dynamic Data
b. Composite Data
c. Textual Data
d. Atomic Data
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Composite Data

44. Mathematical Model that can have set of operations that can be performed on that model is called as _________.
a. Abstract Data Type
b. Composite Data Type
c. Primitive Data Type
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Abstract Data Type

45. Variable which can be accessed by all modules of the program is called as __________.
a. Global Variable
b. Static Variable
c. Auto Variable
d. Local Variable
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Global Variable

46. In what kind of storage we can easily insert,delete,concatenate and rearrange substrings ?
a. Queue
b. Linked List
c. Stack
d. Array
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Linked List

47. ADT is called as Abstract because
a. It is completely independent data type
b. It is collection of different data types
c. Implementation Details are hidden
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Implementation Details are hidden

48. _________________ defines a set of primitive elements which do not involves any other element as its sub-part.
a. Non Linear Data Structure
b. Linear Data Structure
c. Non-Primitive Data Structure
d. Primitive Data Structure
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Primitive Data Structure

49. Non Primitive data Structures are those which define set of _________.
a. Static Elements
b. Primitive Elements
c. Derived Elements
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Derived Elements

50. If elements of the data structure forms a sequence of list then it is called as ____________.
a. Linear data structure
b. Non-primitive data structure
c. Primitive data structure
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Linear data structure

Page 5 of 13