A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. Data must be represented, organized, stored, processed and managed in a way that facilitates_________.
a. Easy access
b. Retrieval
c. Both (a) and (b)
d. Withdrawal
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Both (a) and (b)

32. __________ is a collection of data elements of similar data types.
a. String
b. Arrays
c. Both (a) and (b)
d. NULL
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Arrays

33. Which is an example of a dynamic data structure?
a. Linked list
b. Memory location
c. Stack
d. String
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Linked list

34. A data structure is a group of data elements grouped together under ______.
a. One name
b. Different names
c. Multiple names
d. Same name
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).One name

35. To write fixed-length records, use file open mode:
a. ios::app
b. ios::ate
c. ios::trunc
d. ios::binary
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).ios::binary

36. A random access file is organized most like a(n):
a. Array
b. Object
c. Class
d. Pointer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Array

37. Which file open mode would be used to write data only to the end of an existing file?
a. ios::app
b. ios::in
c. ios::out
d. ios::trunc
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).ios::app

38. Which one of the below mentioned is linear data structure?
a. Queue
b. Stack
c. Arrays
d. All of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of these

39. Term Data Structure refers to _________ and interrelationship between them.
a. Programming Language Statement
b. Coding Standards
c. Organization of data element
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Organization of data element

40. Data is nothing but ____________.
a. Bunch of Information
b. Piece of Information
c. Programming Statement
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Piece of Information

Page 4 of 13