A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

121. Relation between two sets P and Q in qiven form is P ⊂ Q is
a. P is subset of Q
b. Q is subset of P
c. All Elements are equal
d. None of Elements are equal
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).P is subset of Q

122. A collection of distinguishable members or elements is known to be
a. Set
b. Combination
c. Composition
d. Collaboration
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Set

123. A set cannot have
a. Unique values
b. Uniform values
c. Duplicate values
d. Sequenced values
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Duplicate values

124. R is an equivalence relation on set S if it has property of
a. Reflexive
b. Symmetric
c. Transitive
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

125. Sum of reciprocals from 1 to n, called
a. Hammer series
b. Recurrence series
c. Non-recurrence series
d. Harmonic series
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Harmonic series

126. Relation defining a function by means of an expression that includes one or more instances of itself is known to be
a. Structured relation
b. Recurrence relation
c. Sequenced relation
d. Absolute relation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Recurrence relation

127. Factorial's definition contains a recursive part and
a. Data cases
b. Symmetric case
c. Reflexive cases
d. Base cases
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Base cases

128. Recurrence relations are widely used for modelling cost of
a. Non-recurrence functions
b. Asymmetric functions
c. Recurrence functions
d. Symmetric functions
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Recurrence functions

129. Which of the following criterion is NOT written using the proper syntax?
a. “Haris”
b. <500
c. NO VALUE
d. Between #1/1/2000# and #12/31/2000#
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).NO VALUE

Page 13 of 13