A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

101. Operation(s) that an algorithm must fulfill is/are
a. Compute the function
b. Convert each input to correct output
c. Intented functional parameters
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

102. An algorithm is composed of a series of
a. Steps
b. Structures
c. Domains
d. Architectures
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Steps

103. A task to be performed is known as
a. Operation
b. Work
c. Function
d. Problem
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Problem

104. Number of steps composed by an algorithm should be
a. 10
b. 20
c. Finite
d. Infinite
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Finite

105. In problem solving solution defined constraints should be of form
a. Inputs and outputs
b. How the problem should be solved
c. Used Resources
d. Used Mechanisms
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Used Resources

106. Outputs of a function can also be referred to
a. Instances
b. Parameters
c. Range
d. Domain
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Range

107. An implementation for function that transforms an input to corresponding output is called
a. Algorithms
b. Program
c. Pattern
d. Processing
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Algorithms

108. An algorithm must have
a. Correct guidelines
b. Infinite length
c. Termination
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Both a and b

109. Process of following a method to solve a problem is called a/an
a. Program
b. Processing
c. Algorithm
d. Pattern
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Algorithm

110. Inputs of a function can also be referred to
a. Domain
b. Range
c. Parameters
d. Instances
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Domain