A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

91. A record or a piece of information whose value is generated from a type, is called
a. Data process
b. Data movement
c. Data action
d. Data item
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Data item

92. Space requirement of a data item, defined by its variables are referred to as
a. Data structure
b. Data process
c. Data object
d. Data member
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Data member

93. A function or a mapping of inputs to outputs is called
a. Process
b. Program
c. Algorithm
d. Problem
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Problem

94. In mathematical means, problems can be viewed as
a. Operations
b. Functions
c. Mechanism
d. Design pattern
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Functions

95. In a function, values that make up an input are known to be
a. Member
b. Domain
c. Instances
d. Parameters
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Parameters

96. An instantiation of an algorithm in a computer programming language is called
a. Algorithm
b. Problem solving
c. Program
d. Process method
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Program

97. A given algorithm is able to compute
a. 2 functions only
b. Particular function
c. Multiple functions
d. Infinite functions
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Particular function

98. A function can be thought as a matching between
a. Inputs
b. Outputs
c. Parameters
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both a and b

99. For parameters, a specific selection of values is called
a. Parameters
b. Instances
c. Member
d. Entity
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Instances

100. A problem definition should not include any
a. Inputs
b. Outputs
c. Constraints
d. Steps
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Constraints