A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. Basic mechanism for storing a large number of identically-typed objects are known to be
a. Arrays
b. Pointers
c. Stacks
d. Hash table
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Arrays

72. Basic technique of using an array which is considered safer and easier is named as
a. Built-in array
b. User defined array
c. Vector
d. Aggregate array
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Vector

73. A collection of objects that are residing in one unit, is called
a. Structure
b. Aggregate
c. Domain
d. Array
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Aggregate

74. Primitive method of using an array is said to be
a. Vector
b. Aggregate array
c. User defined array
d. Built-in array
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Built-in array

75. A collection of objects that need not be of same type, are stored in an
a. Domain
b. Aggregate
c. Structure
d. Module
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Structure

76. Declaration and usage of arrays can be of basic numbered ways of
a. 2 types
b. 3 types
c. 4 types
d. 5 types
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).2 types

77. Alter method of using an array is called
a. Aggregate array
b. Vector
c. Built-in array
d. User defined array
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Vector

78. Terminology that provides indirect access rather than direct access to an object, is said to be
a. Arrays
b. Structure
c. Pointer
d. Domain
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Pointer

79. Which of these best describes an array?
a. A data structure that shows a hierarchical behavior
b. Container of objects of similar types
c. Container of objects of mixed types
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Container of objects of similar types

80. Assuming int is of 4 bytes, what is the size of int arr[15];?
a. 15
b. 19
c. 11
d. 60
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).60