A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. What is it that the compiler needs to know about an array that it needs to know about an ordinary variable known as a scalar variable in the trade?
a. Type
b. Storage class
c. Both (a) and (b)
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both (a) and (b)

52. An array is a collection of elements of the same data type and it can be referred to with a___________.
a. Single array
b. Single name
c. Single queue
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Single name

53. An array can be____________type.
a. Single dimension
b. Two-dimensional
c. Three-dimensional
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

54. The first element in the array is numbered 0, so the last element is ______ than the size of the array.
a. 1 less
b. 1 greater
c. Half
d. 2 less
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).1 less

55. The first element is referred to as array [__________] and any element at x position is referred to as array[_________].
a. 0, X
b. X, 0
c. X, Y
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).0, X

56. What are used to refer to array elements?
a. Nodes
b. Subscripts
c. Memory locations
d. Both (a) and (b)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Subscripts

57. The method of subscribing arrays in ‘________’ is different from that used in many other
programming languages.
a. C
b. C++
c. C+++
d. Java
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).C

58. The first element in the array is numbered__________.
a. -1
b. 1
c. 0
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).0

59. Once memory space is allocated to an array, it cannot be________.
a. Expanded
b. Expanded or contracted
c. Listed
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Expanded or contracted

60. If the number of elements to be stored in an ______increases or decreases significantly at runtime, it may require more memory space or result in wastage of memory, both of which are unacceptable.
a. Data structure
b. List
c. Array
d. Computer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Array

Page 6 of 14