A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. Deletion of an element from the array reduces the size of the array by________.
a. One
b. Two
c. Three
d. Minus one
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).One

42. Two-dimensional arrays are useful when the elements being processed are to be arranged in the form of______.
a. Rows
b. Columns
c. Both (a) and (b)
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both (a) and (b)

43. The elements stored in a two-dimensional array can be __________in many ways.
a. Manipulated
b. Processed
c. Performed
d. Manipulated or processed
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Manipulated or processed

44. A three-dimensional array is defined as an array in which ______ subscript values are used to access an individual array element.
a. Three
b. Two
c. One
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Three

45. A three-dimensional array can be declared as follows:
a. int A[1]
b. int A[2][2]
c. int A[3][3][3];
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).int A[3][3][3];

46. An n × n matrix is known as_________.
a. Rectangular matrix
b. Uniform matrix
c. Square matrix
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Square matrix

47. A matrix having irregular numbers of items in each row is known as___________.
a. Uniform matrix
b. Ragged matrix
c. Square matrix
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Ragged matrix

48. An n × m matrix is known as__________, i.e., one whose size may not be the same in both dimensions.
a. Rectangular matrix
b. Uniform matrix
c. Ragged matrix
d. Square matrix
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Rectangular matrix

49. A matrix having a larger number of elements with zero value than the number of nonzero elements is said to be a_______.
a. Diagonal matrix
b. Sparse matrix
c. Triangular matrix
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Sparse matrix

50. An __________ is an ordered collection of elements that share the same name.
a. Array
b. Stack
c. Pile
d. Queue
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Array

Page 5 of 14