A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

91. Which of the following bitwise operations will you use to set a particular bit to 1?
a. OR
b. AND
c. XOR
d. NOR
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).OR

92. Which of the following bitwise operations will you use to set a particular bit to 0?
a. OR
b. AND
c. XOR
d. NAND
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).AND

93. Which of the following bitwise operations will you use to toggle a particular bit?
a. OR
b. AND
c. XOR
d. NOT
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).XOR

94. Which of the following is an advantage of bit array?
a. Exploit bit level parallelism
b. Maximal use of data cache
c. Can be stored and manipulated in the register set for long periods of time
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

95. Identify the disadvantages of bit array.
a. Without compression, they might become sparse
b. Accessing individual bits is expensive
c. Compressing bit array to byte/word array, the machine also has to support byte/word addressing
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

96. What are some of the applications of bit arrays?
a. Used by the Linux kernel
b. For the allocation of memory pages
c. Bloom filter
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

97. Which class in Java can be used to represent bit array?
a. BitSet
b. BitVector
c. BitArray
d. BitStream
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).BitSet

98. What is a dynamic array?
a. A variable size data structure
b. An array which is created at runtime
c. The memory to the array is allocated at runtime
d. An array which is reallocated everytime whenever new elements have to be added
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).A variable size data structure

99. What is meant by physical size in a dynamic array?
a. The size allocated to elements
b. The size extended to add new elements
c. The size of the underlying array at the back-end
d. The size visible to users
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).The size of the underlying array at the back-end

100. The number of items used by the dynamic array contents is its __________
a. Physical size
b. Capacity
c. Logical size
d. Random size
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Logical size