A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. Travelling salesman problem is an example of
a. Dynamic Algorithm
b. Greedy Algorithm
c. Recursive Approach
d. Divide & Conquer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Greedy Algorithm

12. Project scheduling is an example of
a. greedy programming
b. dynamic programming
c. divide and conquer
d. none of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).dynamic programming

13. Which of the following is an example of dynamic programming approach?
a. Fibonacci Series
b. Tower of Hanoi
c. Dijkstra Shortest Path
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

14. Which of the following uses memoization?
a. Greedy approach
b. Divide and conquer approach
c. Dynamic programming approach
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Dynamic programming approach

15. Which of the following asymptotic notation is the worst among all?
a. Ο(n+9378)
b. Ο(n3)
c. nΟ(1)
d. 2Ο(n)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Ο(n3)

16. Minimum number of moves required to solve a Tower of Hanoi puzzle is
a. 2n2
b. 2n-1
c. 2n - 1
d. 2n - 1
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).2n - 1

17. Program with highest run-time complexity is
a. Tower of Hanoi
b. Fibonacci Series
c. Prime Number Series
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Tower of Hanoi

18. The time complexity of quick sort is …………..
a. O(n)
b. O(n2)
c. O(n log n)
d. O(log n)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).O(n log n)

19. Two main measures for the efficiency of an algorithm are
a. Processor and memory
b. Complexity and capacity
c. Time and space
d. Data and space
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Time and space

20. The time factor when determining the efficiency of algorithm is measured by
a. Counting microseconds
b. Counting the number of key operations
c. Counting the number of statements
d. Counting the kilobytes of algorithm
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Counting the number of key operations

Page 2 of 7