A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

81. A subtype discriminator is which of the following?
a. An attribute of the supertype whose values determine the subtype
b. An attribute of the subtype whose values determine the supertype
c. An attribute of the supertype whose values determine the supertype
d. An attribute of the subtype whose values determine the subtype
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).An attribute of the supertype whose values determine the subtype

82. A supertype/subtype hierarchy is which of the following?
a. Each subtype has only one attribute.
b. Each supertype has only one attribute.
c. Each subtype has only one supertype.
d. Each supertype has only one subtype.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Each subtype has only one supertype.

83. A supertype/subtype hierarchy has which of the following features?
a. Subtypes at the lower lever in the hierarchy inherit attributes only from their immediate supertype.
b. Attributes are assigned at the highest logical level.
c. Subtypes at the higher lever in the hierarchy inherit attributes only from their immediate subtype.
d. Attributes are assigned at the lowest logical level.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Attributes are assigned at the highest logical level.

84. In a relational schema, each tuple is divided into fields called
a. Relations
b. Domains
c. Queries
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Domains

85. A _____ means that one record in a particular record type may be related to more than one record of another record type.
a. One-to-one relationship
b. One-to-many relationship
c. Many-to-one relationship
d. Many-to many relationship
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).One-to-many relationship

86. A _____ means that one record in a particular record type is related to only one record of another record type.
a. One-to-one relationship
b. One-to-many relationship
c. Many-to-one relationship
d. Many-to-many relationship
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).One-to-one relationship

87. The way a particular application views the data from the data base that the application uses is a :
a. module
b. relational model
c. schema
d. subschema
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).subschema

88. A scheme describes
a. data elements
b. records and files
c. record relationships
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

89. A _____ means that one record in a particular record type can be related to many records in another record type and vice-versa.
a. One-to-one relationship
b. One-to-many relationship
c. Many-to-one relationship
d. Many-to-many relationship
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Many-to-many relationship

90. Which of the following situation requires the use of ID-dependent entities?
a. Association relationships only
b. Multivalued attributes only
c. Archetype/instance relationships only
d. All of the above use ID dependent entities
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above use ID dependent entities