A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. A subtype entity name should be which of the following?
a. A singular noun
b. Specific to the organization
c. Concise
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

72. Inheritance is which of the following?
a. When a supertype entity inherits values of the subtype attribute
b. When a subtype entity inherits values of the supertype attribute
c. When a supertype entity inherits values of another supertype attribute
d. When a subtype entity inherits values of another subtype attribute
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).When a subtype entity inherits values of the supertype attribute

73. Use of a supertype/subtype relationship is necessary when which of the following exists?
a. An instance of a subtype participates in a relationship that is unique to that subtype.
b. An instance of a subtype participates in a relationship that is the same as the other subtypes.
c. Attributes apply to all of the instances of an entity type.
d. No attributes apply to any of the instances of an entity type.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).An instance of a subtype participates in a relationship that is unique to that subtype.

74. When an entity instance must be a member of only one subtype, it is which of the following?
a. Disjoint with total specialization
b. Disjoint with partial specialization
c. Overlap with total specialization
d. Overlap with partial specialization
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Disjoint with total specialization

75. When an entity instance may be a member of multiple subtypes or it does not have to be a member of a subtype, it is which of the following?
a. Disjoint with total specialization
b. Disjoint with partial specialization
c. Overlap with total specialization
d. Overlap with partial specialization
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Overlap with total specialization

76. Which of the following is not one of the three ways to classify an action assertion?
a. Condition
b. Integrity Control
c. Authorization
d. Enabler
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Enabler

77. An action assertion must include which of the following?
a. Anchor object
b. Action
c. Corresponding object
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above.

78. Which of the following statements concerning business rules is true?
a. It should be complex.
b. It should not be convertible to computer code.
c. It may include restrictions.
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).It may include restrictions.

79. Which one of the following symbols is not used in an ERD?
a. Rectangle
b. Oval
c. Diamond
d. Circle
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Circle

80. Specialization is which of the following processes?
a. Defining one or more subtypes of the supertype and forming supertype/subtype relationships.
b. Defining one or more supertypes of the subtype and forming supertype/subtype relationships.
c. Defining one or more subtypes of the supertype and not forming supertype/subtype relationships.
d. Defining one or more supertypes of the subtype and not forming supertype/subtype relationships.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Defining one or more subtypes of the supertype and forming supertype/subtype relationships.