A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. A map of entities and their attributes and relations is represented by ____________.
a. Logical Schema
b. Physical Schema
c. Conceptual Schema
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Logical Schema

52. Arrange the database Schema's in Appropriate order -

1. Logical Schema
2. Conceptual Level
3. Physical Level
a. 3 1 2
b. 3 2 1
c. 1 2 3
d. 2 3 1
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).3 1 2

53. Schema Definition is written by _________.
a. Database Manager
b. Database Administrator
c. Application Developer
d. Storage Manager
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Database Administrator

54. A rectangle represents which of the following in an ERD?
a. Attribute
b. Entity
c. Optional One
d. Relationship
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Entity

55. An oval represents which of the following in an ERD?
a. Attribute
b. Entity
c. Optional One
d. Relationship
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Attribute

56. An entity name should be which of the following?
a. A singular noun
b. Specific to the organization
c. Concise
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above.

57. An attribute name should be which of the following?
a. Singular verb or verb phrase
b. Follow a standard format
c. Use a alias
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Follow a standard format

58. A binary relationship cannot be which of the following?
a. One-to-One
b. One-to-Many
c. Many-to-Many
d. Zero-to-Zero
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Zero-to-Zero

59. If there are two entities with a relationship between them, and one of the entities is completely dependent on the other, then which of the following must exist?
a. Derived attribute
b. Optional one cardinality
c. Multi-valued attribute
d. Weak entity
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Weak entity

60. A binary relationship is which of the following?
a. A relationship between two attributes
b. A relationship between two entities
c. An attribute with two different relationships
d. An entity with two different relationships
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).A relationship between two entities

Page 6 of 31