A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. Which of the following refers to an entity in which the identifier of one entity includes the identifier of another entity?
a. Weak entity
b. Strong entity
c. ID-dependent entity
d. ID-independent entity
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).ID-dependent entity

22. Which type of entity is related to two or more associated entities that each contain specialized attributes that apply to some but not all of the instances of the entity?
a. Supertype entity
b. Subtype entity
c. Archetype entity
d. Instance entity
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Supertype entity

23. An attribute that names or identifies entity instances is a(n):
a. entity
b. attribute
c. identifier
d. relationship
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).identifier

24. Properties that describe the characteristics of entities are called:
a. entities
b. attributes
c. identifiers
d. relationships
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).attributes

25. In which of the following can many entity instances of one type be related to many entity instances of another type?
a. One-to-One Relationship
b. One-to-Many Relationship
c. Many-to-Many Relationship
d. Composite Relationship
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Many-to-Many Relationship

26. Entities of a given type are grouped into a(n):
a. database
b. entity class
c. attribute
d. ERD
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).entity class

27. Which of the following is NOT a E-R model of all versions of the E-R model?
a. Entities
b. Attributes
c. Relationships
d. Primary keys
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Primary keys

28. In which of the following is a single-entity instance of one type of related to a single-entity instance of another type?
a. One-to-One Relationship
b. One-to-Many Relationship
c. Many-to-Many Relationship
d. Composite Relationship
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).One-to-One Relationship

29. Entities can be associated with one another in which of the following?
a. Entities
b. Attributes
c. Identifiers
d. Relationships
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Relationships

30. Which type of entity has its relationship to another entity determined by an attribute in that other entity called a discriminator?
a. Subtype entity
b. Supertype entity
c. Archetype entity
d. Instance entity
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Subtype entity

Page 3 of 31