A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. Which one of the following is a set of one or more attributes taken collectively to uniquely identify a record?
a. Candidate key
b. Sub key
c. Super key
d. Foreign key
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Super key

12. Consider attributes ID , CITY and NAME . Which one of this can be considered as a super key ?
a. NAME
b. ID
c. CITY
d. CITY , ID
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).ID

13. The subset of super key is a candidate key under what condition ?
a. No proper subset is a super key
b. All subsets are super keys
c. Subset is a super key
d. Each subset is a super key
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).No proper subset is a super key

14. Which type of entity cannot exist in the database unless another type of entity also exists in the database, but does not require that the identifier of that other entity be included as part of its own identifier?
a. Weak entity
b. Strong entity
c. ID-dependent entity
d. ID- independent entity
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Weak entity

15. In a one-to-many relationship, the entity that is on the one side of the relationship is called a(n) ________ entity.
a. parent
b. child
c. instance
d. subtype
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).parent

16. Which type of entity represents an actual occurrence of an associated generalized entity?
a. Supertype entity
b. Subtype entity
c. Archetype entity
d. Instance entity
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Instance entity

17. A recursive relationship is a relationship between an entity and ________ .
a. itself
b. a subtype entity
c. an archetype entity
d. an instance entity
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).itself

18. Which of the following indicates the minimum number of entities that must be involved in a relationship?
a. Minimum cardinality
b. Maximum cardinality
c. ERD
d. Greater Entity Count (GEC)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Minimum cardinality

19. Which of the following refers to something that can be identified in the users' work environment, something that the users want to track?
a. Entity
b. Attribute
c. Identifier
d. Relationship
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Entity

20. In which of the following is a single-entity instance of one type related to many entity instances of another type?
a. One-to-One Relationship
b. One-to-Many Relationship
c. Many-to-Many Relationship
d. Composite Relationship
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).One-to-Many Relationship

Page 2 of 31