A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

61. Which of the following are integrity controls that a DBMS may support?
a. Assume a default value in a field unless a user enters a value for that field.
b. Limit the set of permissible values that a field may assume.
c. Limit the use of null values in some fields.
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above.

62. A secondary key is which of the following?
a. Nonunique key
b. Primary key
c. Useful for denormalization decisions
d. Determines the tablespace required
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Nonunique key

63. The fastest read/write time and most efficient data storage of any disk array type is:
a. RAID-0.
b. RAID-1.
c. RAID-2.
d. RAID-3.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).RAID-0.

64. Which of the following improves a query's processing time?
a. Write complex queries.
b. Combine a table with itself.
c. Query one query within another.
d. Use compatible data types.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Use compatible data types.

65. The blocking factor is:
a. a group of fields stored in adjacent memory.
b. the number of physical records per page.
c. attributes grouped together by the same primary key.
d. attributes grouped together by the same secondary key.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).the number of physical records per page.

66. Which of the following is not a relational database?
a. dBASE IV
b. 4th Dimension
c. FoxPro
d. Reflex
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Reflex

67. A list consists of last names, first names, addresses, and pin codes if all people in the list have the same last and the same pin code, a useful key would be
a. the pin code
b. the last name
c. a compound key consisting of the first name and the last name
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).a compound key consisting of the first name and the last name

68. A number of related records that are treated as a unit is called
a. file
b. field
c. data
d. batch
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).file

69. If you want to group the records in the abc database, you could use the Jobcode as the _____.
a. Delete
b. Update
c. Sort Key
d. Index
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Sort Key

70. Which of the following is not characteristic of a relational database model?
a. tables
b. treelike structure
c. complex logical relationships
d. records
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).treelike structure