A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. When mapping a ternary relationship with an associative entity into a relation which of the following is true?
a. One relation is created.
b. Two relations are created.
c. Three relations are created.
d. Four relations are created.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Four relations are created.

52. When mapping a supertype/subtype relationship which of the following is true?
a. The supertype primary key is assigned to each subtype.
b. The subtype primary key is assigned to each supertype.
c. There is no link between the supertype/subtype entities.
d. There is no primary key/foreign key relationship between a supertype/subtype.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).The supertype primary key is assigned to each subtype.

53. If no multivalued attributes exist in a relation, then the relation is in what normal form?
a. First normal form
b. Second normal form
c. Third normal form
d. Fourth normal form
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).First normal form

54. If no multivalued attributes exist and no partial dependencies exist in a relation, then the relation is in what normal form?
a. First normal form
b. Second normal form
c. Third normal form
d. Fourth normal form
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Second normal form

55. A transitive dependency is which of the following?
a. A functional dependency between two or more key attributes.
b. A functional dependency between two or more nonkey attributes.
c. A relation that is in first normal form.
d. A relation that is in second normal form.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).A functional dependency between two or more nonkey attributes.

56. What is the best data type definition for Oracle when a field is alphanumeric and has a fixed length?
a. VARCHAR2
b. CHAR
c. LONG
d. NUMBER
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).CHAR

57. If a denormalization situation exists with a many-to-many or associative binary relationship, which of the following is true?
a. All fields are stored in one relation.
b. All fields are stored in two relations.
c. All fields are stored in three relations.
d. All fields are stored in four relations.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).All fields are stored in two relations.

58. Which of the following is an advantage of partitioning?
a. Complexity
b. Inconsistent access speed
c. Extra space
d. Security
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Security

59. Sequential retrieval on a primary key for sequential file storage has which of the following features?
a. Very fast
b. Moderately fast
c. Slow
d. Impractical
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Very fast

60. A rule of thumb for choosing indexes for a relational database includes which of the following?
a. Indexes are more useful on smaller tables.
b. Indexes are more useful for columns that do not appear frequently in the WHERE clause in queries.
c. Do not specify a unique index for the primary key of each table.
d. Be careful indexing attributes that have null values.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Be careful indexing attributes that have null values.

Page 6 of 12