A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. Foreign key is the one in which the ________ of one relation is referenced in another relation.
a. Foreign key
b. Primary key
c. References
d. Check constraint
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Primary key

12. Domain constraints, functional dependency and referential integrity are special forms of _________.
a. Foreign key
b. Primary key
c. Assertion
d. Referential constraint
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Assertion

13. Which one of the following uniquely identifies the elements in the relation?
a. Secondary Key
b. Primary key
c. Composite key
d. Foreign key
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Primary key

14. A _____ is a property of the entire relation, rather than of the individual tuples in which each tuple is unique.
a. Rows
b. Key
c. Attribute
d. Fields
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Key

15. Which one of the following attribute can be taken as a primary key ?
a. Name
b. Street
c. Id
d. Department
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Id

16. Which one of the following cannot be taken as a primary key ?
a. Id
b. Register number
c. Dept_id
d. Street
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Street

17. A attribute in a relation is a foreign key if the _______ key from one relation is used as an attribute in that relation .
a. Candidate
b. Primary
c. Super
d. Sub
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Primary

18. The relation with the attribute which is the primary key is referenced in another relation. The relation which has the attribute as primary key is called
a. Referential relation
b. Referencing relation
c. Referenced relation
d. Referred relation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Referencing relation

19. The ______ is the one in which the primary key of one relation is used as a normal attribute in another relation .
a. Referential relation
b. Referencing relation
c. Referenced relation
d. Referred relation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Referenced relation

20. A _________ integrity constraint requires that the values appearing in specified attributes of any tuple in the referencing relation also appear in specified attributes of at least one tuple in the referenced relation.
a. Referential
b. Referencing
c. Specific
d. Primary
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Referential

Page 2 of 12