A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

91. How to express that some person keeps animals as pets ?
a. A
b. B
c. C
d. D
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).A

92. Manager's salary details are hidden from the employee. This is called as
a. Conceptual level data hiding
b. Physical level data hiding
c. External level data hiding
d. Local level data hiding
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).External level data hiding

93. Which of the following statements is false ?
a. Any relation with two attributes is in BCNF.
b. A relation in which every key has only one attribute is in 2NF.
c. A prime attribute can be transitively dependent on a key in 3NF relation.
d. A prime attribute can be transitively dependent on a key in BCNF relation.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).A prime attribute can be transitively dependent on a key in BCNF relation.

94. A clustering index is created when ................
a. primary key is declared and ordered
b. no key ordered
c. foreign key ordered
d. there is no key and no order
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).primary key is declared and ordered

95. Let R ={A, B, C, D, E, F} be a relation schema with the following dependencies C→F,E→A,EC→D,A→B
Which of the following is a key for R ?
a. CD
b. EC
c. AE
d. AC
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).EC

96. Match the following:

List-I                                          List-II
a. DDL                                        i. LOCK TABLE
b. DML                                       ii. COMMIT
c. TCL                                        iii. Natural Difference
d. BINARY Operation             iv. REVOKE

​Codes:
      a    b    c    d
a. ii     i    iii    iv
b. i     ii    iv    iii
c. iii   ii    i     iv
d. iv   i    ii     iii
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).iv   i    ii     iii

97. The student marks should not be greater than 100. This is
a. Integrity constraint
b. Referential constraint
c. Over-defined constraint
d. Feasible constraint
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Integrity constraint

98. Consider the following ER diagram. The minimum number of tables required to represent M, N, P, R1, R2 is
ER diagram
a. 2
b. 3
c. 4
d. 5
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).2

99. Usage of Preemption and Transaction Rollback prevents ..................
a. Unauthorised usage of data file
b. Deadlock situation
c. Data manipulation
d. File pre-emption
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Deadlock situation

100. Views are useful for ................. unwanted information, and for collecting together information from more than one relation into a single view.
a. Hiding
b. Deleting
c. Highlighting
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Hiding