A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

81. Which of the following is a technique for hiding the internal implementation details of an object?
a. Encapsulation
b. Polymorphism
c. Inheritance
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Encapsulation

82. The term Complete for a UML has the same meaning as which of the following for an EER diagram?
a. Overlapping rule
b. Disjoint rule
c. Total specialization rule
d. Partial specialization rule
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Total specialization rule

83. Which of the following is an unordered collection of elements that may contain duplicates?
a. Set
b. Bag
c. List
d. Dictionary
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Bag

84. Which of the following is an ordered collection of elements of the same type?
a. Set
b. Bag
c. List
d. Dictionary
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).List

85. The object definition language (ODL) is which of the following?
a. Used to develop logical schemas
b. A data definition language for OODB
c. A method to implement a logical schema
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above.

86. Using ODL, you can define which of the following?
a. Attribute
b. Structure
c. Operation
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above.

87. A relationship should be specified how in the ODL?
a. One direction starting with the first class
b. One direction starting with the second class
c. Neither direction.
d. Both directions.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Both directions.

88. The Object Query Language is which of the following"?
a. Similar to SQL and uses a select-from-where structure
b. Similar to SQL and uses a select-where structure
c. Similar to SQL and uses a from-where structure
d. Not similar to SQL
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Similar to SQL and uses a select-from-where structure

89. Using OQL, you may do which of the following?
a. Return an entire collection of elements including duplicates.
b. Return a collection of elements without duplicates.
c. Return a specific subset of elements using a given criteria.
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above.

90. Identify the class name for the following code:
ABC123 course();
a. ABC123
b. course
c. course()
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).ABC123